Onze filpjes met uitleg over de AHA canopy

Het opzetten van de AHA canopy
Een leek met twee week ervaring, doet het dus in 53 seconden. Niet gek zou ik zeggen.UNIEK: Het opzetten van de tent van de AHA canopy (in twee delen)
Op internet kun je wel zien hoe snel de canopy kan worden opgezet en ingeklapt, maar het opzetten en afbreken van het tentdoek laten ze niet zien. En dat is juist veel meer werk en lastiger. Zeker in het begin. Dat komt ook omdat de tent uit vier verschillende delen bestaat. Elke deel moet weer op een andere manier worden afgebroken en opgebouwd.

Rongang om de AHA canopy
Met uitleg van alle elementen.

Het openen van de keuken van de AHA canopy
In dit filmpje is te zien hoe snel en eenvoudig de unieke keuken van de AHA canopy kan worden uitgeklapt. Zonder twijfel een super uitvinding. Zonder twijfel de beste keuken die we ooit hebben gehad tijdens onze reizen.

De keuken van de AHA canopy
Uitleg van de diverse details en de voorraadvakken.
De watervoorziening van de AHA Canopy
De AHA canopy heeft een vaste watertank van 75 liter. Die je kunt vullen met bv. een pan en trechter of een slang. Wij hebben het met een fles of pan gedaan. Dat ging prima. Let er wel op dat je de tank vult met schoon water. Wij constateerden op een gegeven moment dat ons water was vervuild. Vanaf dat moment hebben we thee en koffie gezet met flessenwater.
Omdat het een vaste tank is, is het moeilijker om het water even te "verschonen".
Het afbreken van de tent van de AHA canopy (voorkant)
Het afbreken van de tent is niet zo moeilijk. Je trekt eenvoudig het klittenband los. Lastiger is het opbergen van het tent doek onder de speciale flappen. Metname als het 's ochtends koud is en het tentdoek stug is, is het moeilijker om het tentdoek goed op te vouwen en achter de rits te krijgen. Ook hier geldt dat elk deel verschillend is.
Het afbreken van de tent van de AHA canopy (achterkant)
Het sluiten van de AHA canopy
Een precies werkje. Pas op dat er geen ritsen of kleppen in het gedrang komen. Als je te veel weerstand voelt, kun je beter eerst even controleren of alles wel goed zit.

Filmpjes en sites van anderen met uitleg over de AHA canopy

opbouwen AHA canopy De site met video's van de maker van de AHA canopy, die goed laat zien hoe je de canopy ombouwt tot nachtverblijf
AHA canopy overdag Een site die goed laat zien hoe de keuken e.d. er uit ziet
www.eggisontour

Een zeer goede beschrijving van de AHA canopy en ervaringen met de AHA canopy (Duitstalig).
Op deze site kun je ook veel foto's vinden. Klik op de foto's met een D in de rechter onderhoek. Hierdoor kom je in een scherm met nog meer foto's.

namibia-forum.ch/forum Ervaringsverhalen op het Duitstalige Namibië en Botswana forum (gebruik de zoekterm AHA canopy).
Africa4*4rentals

De site van het verhuurbedrijf waar wij de AHA canopy hebben gehuurd. De Lux Traveler is een AHA canopy in combinatie met een Toyota Hilux single cab.
Er bestaat ook eeen Lux team. Deze heeft als basis een double cab. We verwachten dat het voorraad vak van deze combinatie kleiner is. Volgens sommigen is het bed ook kleiner. Korom, als je met twee personen bent, kun je volgens ons beter kiezen voor een single cab en een groot voorvak.
We zijn zeer tevreden over dit verhuurbedrijf.

Opbouw & Slaapgelegenheid
Verhuurbedrijf
Auto (onderstel)
AHA canopy
Filmpjes
AHA canopy
Foto's met uitleg
Trax
Foto's met uitleg