Reisverslag Australië 2014 15 t/m 17 juli

Wangi Falls – Cascades walk - Darwin

Vrijdag 15 augustus
Afgelegde km: ± 160 km
Activiteiten: Wangi Falls walk – Cascades walk - Darwin
Overnachting: Leprauchan resort Darwin

Volgens ons gewone ritme worden we om ongeveer kwart voor 7 wakker. Om half 8 op zijn we op weg voor onze laatste reisdag. We doen nog wel een half uur over de 1ste 9 km. Een mooie 4wd road met een lange doorwading van 40 cm (er staat een maatlat bij) diep. Nog even wat foto’s gemaakt: het blijft leuk.

Omdat we gister al gezwommen hebben bij Wangi Falls, gaan we nu, nu het nog rustige en koel is alleen de wandeling doen, (1,6 km). We doen de wandeling in minder dan een uur. Onderweg heeft Ineke nog de cache in de boomtoppen gevonden (Geocaching.com Geocache.com Wangi tree tops). Toen we bij de tweede cache waren was zowel de telefoon als de GPS zonder energie. Dus dat lukt niet meer. Het is een erg mooie wandeling met op de heenweg een hoge trap naar de top. Net te doen op sandalen.

Als we weer terug zijn bij de camper rijden we direct zo’n 10 km verder voor de volgende en laatste wandeling deze vakantie. Ook een cirkel wandeling. Cascades. 3,3 km. 2 uur. We lopen een combi van twee wandelingen met een verbindingsstukje. We lopen eerst de Upper Cascades Walk dan het verbindingsstuk naar het eind van de Lower Cascades Walk, de Curtain Falls. Vandaar lopen we via de Lower Cascades Walk weer terug naar de parkeerplaats. Klaarblijkelijk hebben de gevaarlijkste wandeling voor het laatst bewaard. Overigens is het niet de moeilijkste. Er staan waarschuwingen aan het begin van de wandeling. Er zijn waarschijnlijk ongelukken gebeurt, wat ons niet verbaasd. Zeker omdat sommige mensen deze wandeling lopen op sandalen of slappe schoenen. Deze wandeling wordt nu gekwalificeerd als ‘difficult’. Omdat we anticlockwise lopen is het eerste stuk naar de Upper Cascades een makkie. Na 35 minuten lopen staan we bij de Cascades. Dit is overigens het minst mooie stuk van de wandeling door open landschap. Wel weer met een aantal view points. Dan wordt het wat onduidelijk. Maar met bv de Nuvi GPS zien we dat we niet de rivier over moeten steken.

Je loopt over de rotsen langs de Cascades stroomafwaarts (naar links). Het is zo’n 200 meter lopen naar de Curtain Falls. Dit deel is wel aangegeven, maar veel minder goed. Kijk uit voor rode pijltjes. Bij de Curtain Falls kun je ook zwemmen in een kleine pool. Dan komt het moeilijkste deel van de wandeling. Johan moet Ineke af en toe zelfs een helpende hand toe rijken. Over richels moeten we de volgende 200 m afleggen. Dus niet zo zeer over hoge rotsen, maar het zijn smalle puntige richels vlak boven het water die het zo moeilijk maken. Overigens lopen we wel door een fantastisch mooi landschap. Dit stuk van de wandeling is mooier dan de weg naar de Upper Cascades. Daarna is de wandeling weer een makkie. We doen1,5 uur over deze wandeling en zijn nu wel toe aan een kopje koffie. In het moeilijkste deel was nog een cache, maar na even zoeken heeft Ineke die maar lekker laten liggen. We willen geen brokken maken op de laatste dag.
Bij één van de picknick plekken bij deze parkeerplaats drinken we koffie.
Na de koffie aanvaarden we de laatste etappe via de gravel road en via Berry Springs richting Darwin. Ook hier zien we op de lagere gebieden weer prachtige magnetic termite mounds. Bij deze termieten heuvels kun je zelfs met de auto langs rijden. Dus veel beter dan de officiële plek in Litchfield. Wij rijden om een uur of 11 weg van de parkeerplaats bij de Cascades walks en zijn dus erg vroeg. Daarom gaan we onderweg langs de snelweg nog even lunchen met cornflakes. Natuurlijk op een plek waar Ineke 10 meter van een cache af staat. Een makkie dus. Deze cache heeft een erg leuke cache behuizing (Geocaching.com 22-miles to go).
Bij Palmerton rijden we nog even verkeerd. Er zijn ineens ook zoveel wegen en rijbanen. Maar we hebben de Nuvi GPS snel aangezet en die leidt ons keurig naar Leprauchaun Resort, waar we een kamer hebben geboekt. Ook die rijden we eerst voorbij omdat het hek dicht zit. Dus even doorrijden, draaien en terug rijden. En dan luk het wel. Gewoon stoppen voor het hek. Deze kamer is geboekt door onszelf. Eerst hadden we via Walkabout de Value Inn gereserveerd. Maar omdat de prijzen van Walkabout ineens verhoogd waren (erg tricky) konden we hier weer vanaf. De recensies over de Value Inn waren wel heel erg slecht. Overigens was het Ineke’s eigen keuze. We hebben toen de Leprauchan geboekt in de gedachte dat deze rustiger zou zijn en vlak bij Apollo. Planning was dat Johan de camper zou wegbrengen, terwijl Ineke de koffer zou inpakken. Maar gezien de ellende met de camper gaan we toch samen. We worden bij Leprauchaun erg vriendelijk ontvangen.

Zo wie zo zijn we erg tevreden over het Lerauchaun. Afgezien van de zeer goede service hebben we goed geslapen. Op verzoek krijgen we een grotere kamer (gezinskamer) zo ver mogelijk weg van de weg. We moeten dan wel iets verder lopen met de bagage want deze kamer is op de 1ste verdieping, maar dat vinden we niet erg. Ook regelen ze een taxi voor 2:45 uur a.m. de volgende morgen. Kosten schatting tussen de 20 en 25 dollar. Terwijl Ineke de koffers herpakt gaan we lekker even douchen. Als bijna alles klaar staat en we weer schoon en toonbaar zijn, met schone stadskleren, is het ook kwart over 3 en rijden we naar Apollo. Gister heeft Johan een lijst met irritators gemaakt. En we willen dit met Apollo bespreken. Als we binnenkomen bij Apollo is het er druk. Maar Ineke gaat direct naar de mevrouw, waarvan ze denkt dat ze de manager is. En vraagt of we de manager kunnen spreken. Ze heeft direct tijd voor ons. Terwijl andere mensen die er al eerder waren dan wij, nog steeds zitten te wachten als wij al weer zijn verdwenen met de taxi.
De manager reageert heel lakoniek op onze kritiek. Ze geven de auto’s in onderhoud. Tja en als die hun werk niet goed doen, kan zij dat niet helpen. Misschien is deze lakonieke houding wel de kern van het probleem. Ze gaan alle door ons gemaakte kosten vergoeden + een dag huur (behalve de kilometers die we gemaakt hebben om heen en weer te rijden naar Kununurra). Ze heeft een kopie gemaakt van de lijst met irritators en problemen. We hebben alleen de belangrijkste irritators, gas en benzine filter besproken. Daarna controleert ze de camper en belt een taxi voor ons. Die is er binnen 2 minuten.
De taxi brengt ons linea recta voor 20 dollar naar het centrum, waar we wat rondkijken. Ineke koopt nog batterijen voor de GPS. Hierdoor kan ze nog 1 cache scoren. De andere cache blijkt onvindbaar.
In het centrum wordt het signaal niet goed weergegeven en zijn locaties soms niet betrouwbaar.

Om 6 uur is het restaurant open: Magicwok.com. Bij het hotel had ze mij al verteld hoe we er konden komen. Anders was het ons waarschijnlijk niet gelukt om het restaurant te vinden. Het zit erg verborgen. Maar het is er erg druk, dus de locals kunnen het zeker vinden. Dit geeft ons de gelegenheid om krokodil (smaakt naar vis en ziet er uit als vis) en Kangoeroe (lekker rood vlees) te eten. Met een heerlijk nagerecht.
Na deze heerlijke laatste dis in Darwin brengt de taxi ons voor 22 dollar terug naar het Leprauchaun. Het eten was vast erg zout. We drinken daarom nog een kopje thee op de hotelkamer.

Zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus
Activiteiten: vlucht Darwin =>Kuala Lumpur – verblijf Sama Sama hotel – vlucht Kuala Lumpur => Amsterdam

We zijn beide om half 2 (’s nachts) wakker en staan ook maar direct op. Om kart voor 3 staan we bij de weg. De taxi komt mooi op tijd. Wel merkten we later dat hij eigenlijk iemand anders had moeten oppikken. Toen we wegreden zagen we nog een taxi aankomen, dus die persoon hoeft niet te wachten. Kosten van de taxi 22 dollar. Nu zijn we ook bijna door onze dollars heen. Op het vliegveld verloopt alles op rolletjes. Een erg klein vliegveld waar veel reizigers op de grond liggen te slapen omdat ze wachten op een aansluitende vlucht. Onze vlucht vertrekt keurig op tijd en is maar voor 2/3 gevuld. Wij hadden 3 stoelen voor ons tweeën. Om 9 uur plaatselijke tijd komen we veilig aan in Kuala Lumpur. Op het vliegveld weten we ondertussen de weg en hoe het werkt en zijn binnen de kortste keren op de 9de verdieping in onze hotelkamer van het Sama Sama hotel: room with a view. Dat dan wel weer wordt vertroebeld door de stromende regen.
Een heerlijke rustdag. We schrijven, lezen en slapen. En nemen een bad om al het zand uit onze huid te weken. Iets wat overigens niet lukt.
Van 12 tot  3 en van 6 tot 9 uur is er een lopend buffet. Wij gaan gebruik maken van het lopend lunch buffet van 12 tot 3. Wat een keuze en wat lekker allemaal. Echt een aanrader.

Na het eten gaan we nog wat rondwandelen in de tuin (eigenlijk de rokers plek) en bij het zwembad alvorens een paar uur te slapen.
Om een uur of 9 gaan we op weg naar het vliegveld. Handig dat we daar de weg ondertussen goed kunnen vinden. We gaan weer met het treintje naar het internationale vliegveld. Alles voorloopt voorspoedig. We slapen zelfs erg goed tijdens de vlucht. Wel is er behoorlijk wat turbulentie.
Voor het eerst in jaren zijn we blij dat we weer veilig in Amsterdam zijn waar we om 7 uur ’s ochtends voet aan de grond zetten. Op Schiphol staat Anita ons al op te wachten en gaan we over een stille snelweg naar huis.
We kijken terug op een prachtige vakantie. Dit smaakt naar meer!


19-20 juli:
Heenreis - Kuala Lumpur
21-22 juli: Fogg dam
Corroboree Billabong
Mamukala; Ubirr
23-25 juli: Bardedjilidji
Nourlangie; Jim Jim Falls
Twin Falls; Maguk; Gunlom; The Rock hole
26-27 juli:
Katherine gorge
Escarpment Walk
Keep River NP
28-29 juli:
Keep River Nat. Park
Wyndham; King River
30-31 juli: Karunjie track
El Questro
1 - 3 aug: Emma Gorge; Mirima NP; Amalia Gorge
Gibb River Road
4 - 5 aug: Manning Gorge
Galvan Gorge
Bell Gorge
6 - 7 aug: Windjana gorge; Tunnel Creek
Geiki Gorge; China Wall
8 - 10 aug: Bungle Bungles; Lake Archyle
11 - 12 aug: Joes Creek walk; Edith Falls; Douglas Hotsprings
13 - 14 aug: Robin Falls; Litchfield
15 - 17 aug: Wangi Falls walk; Cascades walk;
Darwin; terugreis