Reisverslag Australië 2014 19 t/m 20 juli

Heenreis - Kuala Lumpur

Reisverslag van onze 30-daagse rondreis door Noord Australië in juli en augustus 2014

Waarom Australie als vakantiedoel?

Na vele jaren Afrika, wil Johan eens wat anders. Dus gaat Ineke op zoek naar een land en een omgeving die een beetje lijkt op Zuidelijk Afrika. En Australie stond eigenlijk al heel lang op het reiswensen lijstje.
Vandaar dat de keuze is gevallen op het uiterste noorden van Australië. De laatste Australische wildernis. Dit keer dus geen safari, maar wandelen naar pooltjes en watervallen..
Wel kunnen we net als in Afrika genieten van 4 weken buitenleven. 4 weken in de wildernis, zonder electra, TV en Internet. Heerlijk genieten van de natuur. De camper is alleen gebruikt om te slapen. Dat is ons goed bevallen. Australië ziet ons vast nog eens terug.

De auto en reis hebben we geboekt bij Walkabout (Walkabout.nl). De camper was door Walkabout geboekt bij Apollo (Apollocamper.com), waar we helaas niet zo tevreden over zijn. We zijn heel tevreden over de Adventure. We hebben nog nooit zo'n grote 4WD Camper gehad. Prima bed, veel ruimte en een buitenkeuken. Maar hierover meer op mijn aparte pagina over de Adventure.

We noemen dit een wandel vakantie, maar dat komt alleen omdat we bijna elke dag een wandeling gemaakt hebben. Maar vanwege de temperaturen, die best hoog zijn, waren het allemaal erg korte afstanden. De wandelingen die er zijn, zijn ook allemaal erg kort. Het hoogteverschil valt ons erg mee. Details van de wandelingen zijn allemaal weer terug te vinden op wikiloc.

Zaterdag 19 juli
Activiteiten: autorit naar Schiphol - vlucht MH17 naar Kuala Lumpur

Heerlijk rustig vertrekken is dit. Na het ontbijt gaan we rustig naar Schiphol. Wel een hele consternatie vooraf a.g.v. de vliegramp van de MH17 2 dagen eerder. Op Schiphol zien we de vele bloemen die ter nagedachtenis aan de overledenen zijn neergelegd bij de incheckbalie. Ook werden we bij de incheckbalie benaderd door reporters, maar daarop hebben we niet gereageerd. De balie waar we onze vouchers voor het hotel in Kuala Lumpur moeten ophalen is gesloten. We krijgen deze vouchers pas als we het vliegtuig in gaan. Vanwege de vliegramp waren we ook niet in staat om onze stoelen netjes aan te passen. Net toen we donderdag avond online wilden inchecken lukte het niet om op de site van Malaysia Airlines te komen. Toen nog niet wetend wat er aan de hand was. We werden doorgezet naar een andere site. Waar het niet goed mogelijk was om online in te checken en onze stoelen aan te passen. Onze toegewezen stoelen waren een heel eind van elkaar verwijderd. Wat op zich al vreemd was, omdat we heel lang geleden (okt. 2013) de vlucht al hadden geboekt. We vliegen wel vaker en dit is ons nog nooit overkomen. Het inchecken op het vliegveld ging prima. Helaas had het vliegtuig 2 uur vertraging. Het is Ineke aan boord gelukt een vriendelijke medereiziger zo ver te krijgen om te wisselen van plaats, zodat we wel bij elkaar konden zitten. De reis is verder prima verlopen.

Zondag 20 juli
Activiteiten: Sama Sama Hotel Kuala Lumpur Airport

Als we op Kuala Lumpur Airport aankomen, wijst alles zich vanzelf. We lopen nog wel even verkeerd, omdat er ook een Sama Sama Express is op het internationale deel van het vliegveld. Voor goed begrip: het vliegveld van Kuala Lumpur bestaat uit twee delen. We komen aan op het internationale deel. Om bij het hotel te komen, moeten we eerst met een treintje naar het nationale deel. Daar is een balie van het Sama Sama hotel en krijgen we een kamernummer en een sleutelkaart. En de aanwijzing om bij de wagentjes te komen die ons riant naar het hotel rijden. We besluiten om ons toch maar te laten rijden. We hebben wel niet veel bagage bij ons, maar we genieten even van het gemak.

Het Sama Sama hotel is erg luxe (5 sterren) (Sama Sama hotel). We rusten eerst even, lezen wat en genieten van de kamer. Na een kopje koffie gaan we zwemmen in het zwembad. Daarna even wat slaap inhalen en dan gaan we eten in het restaurant. Het bleek dat vanuit ditzelfde hotel de persconferenties werden gegeven over de verongelukte vlucht MH17 boven Oekraïne. Er liepen veel journalisten rond, veel auto’s met schotels erop en veel soldaten.
Aan het begin van de avond gaan we weer naar het vliegveld. We vertrekken van het nationale deel. Het inchecken verloopt prima. En weldra zitten we weer in de lucht op weg naar Darwin.


19-20 juli:
Heenreis - Kuala Lumpur
21-22 juli: Fogg dam
Corroboree Billabong
Mamukala; Ubirr
23-25 juli: Bardedjilidji
Nourlangie; Jim Jim Falls
Twin Falls; Maguk; Gunlom; The Rock hole
26-27 juli:
Katherine gorge
Escarpment Walk
Keep River NP
28-29 juli:
Keep River Nat. Park
Wyndham; King River
30-31 juli: Karunjie track
El Questro
1 - 3 aug: Emma Gorge; Mirima NP; Amalia Gorge
Gibb River Road
4 - 5 aug: Manning Gorge
Galvan Gorge
Bell Gorge
6 - 7 aug: Windjana gorge; Tunnel Creek
Geiki Gorge; China Wall
8 - 10 aug: Bungle Bungles; Lake Archyle
11 - 12 aug: Joes Creek walk; Edith Falls; Douglas Hotsprings
13 - 14 aug: Robin Falls; Litchfield
15 - 17 aug: Wangi Falls walk; Cascades walk;
Darwin; terugreis