Reisverslag Botswana en Zuid-Afrika 2004

Leroo laa-Tau - Audi camp

Woensdag 28 juli
Einddoel: Leroo la-Tau lodge

Vandaag hoeven we niet veel kilometers af te leggen en allemaal (behalve de laatste paar kilometer) op asfalt. Overigens was de weg af en toe wel erg slecht (pot holes!).
Op aanraden van de zusters uit Serowe zijn we op zoek gegaan naar Leroo la Tau lodge langs de Boteti. Nu we niet door de pans waren gegaan was dit een goed alternatief. Hier aangekomen bleek dat we hier een nachtelijke game drive konden doen. Weer eens wat anders. Zelf mag je nl niet 's nachts met je auto rond rijden.
We hadden de gehele camping voor ons alleen (er waren ook maar 3 à 5 plaatsen). Toen Ineke op een gegeven moment naar het toilet gebouw liep voelde ze opeens de grond trillen. Ze was ongeveer 50 à 100 meter van de auto . Ineens kwam er een horde zebra’s voorbij rennen: tussen Ineke en de auto in. Gelukkig zat er geen leeuw achter ze aan.
’s Avond om 7 uur werden we opgehaald voor de night drive. We reden in een open wagen, maar ze hadden wel dekens om je in te wikkelen, wat Ineke ook heeft gedaan. We hebben niet veel gezien, wel olifanten en zebras , maar vanaf een grote afstand en dan zie je alleen een silhouet. Op een gegeven moment zagen we een leeuw de weg oversteken. Toen we ter hoogte van dat punt waren, zagen we een leeuw liggen onder de bomen. We weten dus niet zeker of we één of twee leeuwen hebben gezien. Deze leeuw had een halsband met een zender om. Dit hebben we de volgende dag nagevraagd, en bleek te kloppen. Ze doen daar nl. onderzoek naar het gedrag van de leeuwen.

Donderdag 29 juli
Einddoel: Maun: Audi camp

Men had ons verzekerd dat er ’s ochtends warm water zou zijn, maar toen Anita wilde douchen bleek er geen water uit de kraan te komen. Johan kwam er al snel achter dat er ijspegels aan de douche hingen. Dus het had echt gevroren. Inderdaad vonden we het ook erg koud.
We hebben nog koffie gedronken in de lodge. Daar heb je een prachtig uitzicht over de rivier. We zagen ook wat tamme zebra’s in de rivier. Die zijn nl. een tijd geleden door de eigenaar uit de modder getrokken en sindsdien niet meer weggegaan. Johan en Jonathan zijn zelfs nog naar beneden gegaan, de rivier bedding in. Daarna op weg naar Maun. Daar aangekomen hebben we boodschappen gedaan en geld opgehaald. Dat kostte veel tijd, omdat we traveler cheques hebben omgewisseld. We haddn nl. veel geld nodig om contant de kosten van een week national park te kunnen betalen. Dit kan nog niet met een creditkaart. Ook hebben we getankt. Naast de dubbele tank in de auto is nu ook de extra 20 liter tank gevuld.
Toen naar Audi camp waar we een mooi plekje hebben kunnen vinden.
<< Serowe - Makgadigadi pans
17-19 juli: Heenreis;
Johannesburg
20-25 juli:
Gaborone;
Khutse Game Reserve
26-27 juli:
Serowe;
Makgadigadi pans
28-29 juli:
Leroo la-Tau;
Audi camp
30 juli-1 aug:
Okavango; Audi camp
2-5 aug:
Moremi; Savuti
6-9 aug:
Kasane
10-11 aug:
Makgadigkadi Pans
12-15 aug:
Parrs Halt; Johannesburg; Terugreis