Reisverslag Thailand 2003

Pattaya - Ko Chang

Zondag 10 augustus
Einddoel: Pattaya
Afstand: ± 350 km

In één rit terug gereden naar Pattaya.

Maandag 11 augustus
Einddoel: Pattaya

Rustdag in Pattaya.

Dinsdag 12 augustus
Einddoel: Ko Chang (Royal coconut resort)

Op de heenreis naar Ko Chang zijn we eerst naar Trat gegaan en hebben daar een markt bezocht, maar daar was weinig te zien. Geluncht bij de bootafvaart. Met de veerboot naar het eiland afgereisd. Op het eiland aangekomen de zoektocht gestart naar een geschikt hotel. We hadden nl. niet vooraf geboekt. Het eerste hotel waar we naar toegingen (uit de Lonely Planet) was toch te basic (matras op de grond in rietmatten hutje). In dat geval zouden we op de grond moeten slapen met een klamboe en buiten naar het toilet moeten. Uiteindelijk toch een goed resort gevonden: Royal coconut resort. We hadden 3 huisjes aan het water. Dat leek erg mooi, en was dat ook, maar het is best lawaaierig om de gehele dag de branding te horen. ’s Avonds gegeten bij een visrestaurant op het strand.

Woensdag 13 augustus
Einddoel: Ko Chang (Royal coconut resort)

Behalve uitrusten op het strand zijn we ook naar Bang Bao gegaan dat op palen boven het water is gebouwd.
O.a. ook om te kijken of we hier misschien nog kunnen duiken. Maar uiteindelijk is het daar niet van gekomen.
Ineke heeft nog een tocht gemaakt door het oerwoud op de rug van een olifant.
Verder rustig bij het huisje aan het strand gezeten. Om te voorkomen dat de kokosnoten uit zich zelf naar beneden vallen worden ze op gecontroleerde wijze uit de bomen gehaald. Een leuk gezicht. Helaas valt er toch nog één van kokosnoten dwars door het golfplaten dak van het huisje van Peter en May, gelukkig door het veranda deel.
's Avonds gegeten in een restaurant vlak bij het resort aan de kant van de weg. Amanda heeft tijdens deze maaltijd geslapen in de auto.

Donderdag 14 augustus
Einddoel: Ko Chang (Royal coconut resort)

Ineke en Peter zijn nog even het gehele eiland rond gereden. Dus eerst naar het noorden en daarna via de oostkant weer naar het zuiden. En weer terug. Helaas kun je geen cirkel rijden.
Op het strand voor onze huisjes was een plaats waar massages werden gegeven. Hier hebben we dus ook een massage gehad. Eigelijk best wel lekker. Olie vermengd met wat zand.

's Nachts voelde Johan iets kriebelen onder zijn pyamajasje. Hij heeft nog nooit zo snel een pyama uitgetrokken. Uit het jasje kwam een centipead gekropen. Gelukkig heeft hij niet gestoken.
Blijkbaar is het huisje niet echt goed dicht. Het staat op palen. Het sanitaire gedeelte achterin is van steen, maar het voorste deel, de slaapkamer, is van hout. En er kan dus van alles tussen de kieren door kruipen. Een volgende keer dus toch maar op zoek naar een huisje dat in het geheel van steen is.

<< Nakhon Pathom - River Kwai
23-25 juli:
Heenreis
Pattaya
26-30 juli:
Khao Yai Nat. Park
Surin
31 juli - 4 aug:
Pattaya
Bangkok
5-9 aug:
Nakhon Pathom
River Kwai
10-14 aug:
Pattaya
Ko Chang
15-18 aug:
Pattaya
Terugreis