Reisverslag Thailand 2003

Heenreis - Pattaya

Reisverslag van onze 27-daagse reis door Thailand in juli en augustus 2003.

Waarom Thailand als vakantiedoel?

Ineke's broer Peter woont met zijn vrouw May en hun dochtertje Amanda in Pattaya. Dus is het leuk om eens bij hen op bezoek te gaan. Vandaar ook dat het huis van Peter en May de uitvalsbasis is voor een aantal trips die we hebben gemaakt.

Woensdag 23 juli
Einddoel: vliegtuig

We hebben een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Bangkok met China airlines.
Zodra we op Schiphol aangekomen zijn, begint het vakantiegevoel al.
De reis verloopt voorspoedig.

Donderdag 24 juli
Einddoel: Pattaya

Even voorstellen: op de foto hieroner staan onze zoon Jonathan en onze dochter Anita.
Om 10 uur komen we aan op het vliegveld van Bangkok waar mijn broer Peter ons al opwacht. Dan nog 2 uur rijden naar Pattaya over de tolweg. Na een kort slaapje hebben we een rondrit gemaakt door Pattaya. Peter had voor ons alle vier en May een voetmassage geregeld bij het Thai Blind Massage Institute waar de massages door blinden worden uitgevoerd. Heerlijk, maar soms pijnlijk zo’n massage. Ineke kreeg zelfs nog een nek- en rugmassage.

De masseur voelde zeker dat ze daar last van had. Ineke heeft al meer dan een week last van haar rug. De massage was een uur. Wij lagen op een rijtje in een kamer. Peter is met Amanda in de tussentijd wat gaan wandelen en winkelen in de buurt. Daarna hebben we langs het strand gewandeld.
Het regent wel af en toe behoorlijk hard, maar je hebt er geen last van. ’s Avonds heeft Peters vrouw May eten opgehaald van een restaurant in de omgeving. We zijn vroeg naar bed gegaan.

Vrijdag 25 juli
Einddoel: Pattaya

's Morgens rustig aan gedaan. We zijn naar een supermarkt geweest en hebben slippers gekocht voor Jonathan.
Ineke is naar een naaiatelier geweest en heeft stof uitgezocht om kleren te laten maken.
Om twee uur hebben we Amanda (dochtertje van Peter en May) van school gehaald. Leuk om haar zo te zien tussen haar leeftijdgenootjes. Ze dragen een erg leuk schooluniform. Daarna zijn we naar een krokodillenfarm geweest met elkaar. Hier hebben we de krokodillen gevoerd met stukken kip. Je koopt een paar stukken kip, en krijgt een stok om de kip aan vast te doen.

In Thailand is het voeren van dieren erg populair. Tijdens deze reis hebben we vissen, duiven, olifanten en krokodillen gevoerd.
Amanda is zo lief en gemakkelijk. Al na een half uur was ze beste maatjes met iedereen.
’s Avonds hebben we gegeten in een barbequerestaurant. Het eten is daar erg goedkoop. Een maaltijd is 79 baht per persoon (100 baht is ongeveer 2 euro).
Vroeg naar bed gegaan, omdat we de volgende dag vroeg willen vertrekken.

23-25 juli:
Heenreis
Pattaya
26-30 juli:
Khao Yai Nat. Park
Surin
31 juli - 4 aug:
Pattaya
Bangkok
5-9 aug:
Nakhon Pathom
River Kwai
10-14 aug:
Pattaya
Ko Chang
15-18 aug:
Pattaya
Terugreis